Na cestách Bratislavského kraja dopravní policajti zistili v priebehu 4 hodín 192 porušení pravidiel cestnej premávky

18.08.2013 Bratislava

V priebehu 4 hodín, od piatkového popoludnia do večera, vykonali dopravní policajti Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave na cestách Bratislavského kraja osobitnú kontrolu. Išlo o kontrolu, pri ktorej sa zamerali najmä na vodičov nákladných vozidiel s celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 3 500 kg a vodičov autobusov.
V priebehu kontroly bolo zistených celkom 192 priestupkov, pričom v blokovom konaní policajti vyriešili 165 priestupcov. Dovolenú rýchlosť prekročilo celkom 121 vodičov, prednosť v jazde nedal jeden vodič, 4 vodiči boli riešení za pásy, 10 vodičov malo zlý technický stav vozidla. Počas jazdy telefonovalo 6 vodičov, 4 vodiči jazdili bez ustanoveného osvetlenia, ďalší 3 nesprávne predchádzali, nesprávny spôsob jazdy zistili policajti 1 vodičovi. U jedného vodiča bola zistená jazda pod vplyvom alkoholu. V 18 prípadoch policajti zadržali vodičské preukazy, v 6 prípadoch boli zadržané tabuľky s evidenčným číslom. Ostatných porušení cestnej premávky sa dopustili 15 vodiči. 19 priestupcov policajti vyriešili napomenutím.
S cieľom pozitívneho vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie bude Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Bratislave v obdobných kontrolách na cestách Bratislavského kraja naďalej pokračovať
 
mjr. Mgr. Tatiana Kurucová
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 
 

Vyberte región